כיום מקובל לראות במיינדפולנס גישה פסיכולוגית המעודדת איזון מנטלי דרך חיבור אל הגוף, ויסות הקשב ופיתוח עמדה לא שיפוטית כלפיי החוויה. גישה זו שואבת את מרבית השראתה מן המסורת הבודהיסטית, אולם עברה התאמות שונות לתרבות המערבית. בשנים האחרונות הולך וגובר העניין הטיפולי והמדעי בטכניקות טיפוליות המבוססות על מיינדפולנס. מאז שנות ה-80 הצטברו עדויות מחקריות רבות המעידות על יעילותן של גישות טיפוליות המבוססות על עקרונות ותרגול מיינדפולנס, כאשר הגברת תחושת המסוגלות בתנאי לחץ, והתמודדות עם שחיקה הם בין התחומים הבולטים בהם נמצאה השפעה חיובית משמעותית. מטרת הסדנה היא לתת מענה אישי עבור המטפלים תוך שילוב טכניקות וידע רלוונטיים לחייהם המקצועיים.
8 מפגשים שבועיים בני שעה וחצי. יושם דגש על תרגול יומי באופן עצמאי בין המפגשים.
המפגשים יחולקו לשני חלקים, כאשר חלק אחד יוקדש בעיקר ללמידה ותרגול של מדיטצית מיינדפולנס. במהלך חלק זה יינתן מקום לשיתוף ודיון קבוצתי על החוויה האישית של המשתתפים. החלק השני של המפגש יוקדש ללמידה תאורטית המשלבת הכרות עם מחקרים עדכניים לצד מקורות מסורתיים לצורך העמקה של הידע וההבנה של החוויה האישית.
על מנת לסייע בהטמעה והעמקה של שילוב מיינדפולנס בעבודה טיפולית פרטנית, מומלץ לקיים שעת הדרכה קבועה במסגרת קבוצת עמיתים. במהלך ההדרכות תינתן אפשרות להעלות מקריים טיפולים ולחקור יחד את האפשרויות השונות לשילוב עקרונות המיינדפולנס במפגש הטיפולי.