כיום יותר מאשר בכל תקופה אחרת בעבר, בני זוג המחויבים זה לזה מצפים שבן הזוג יהיה חבר טוב, מאהב, מישהו שיבין ויכיל, שיוכלו להנות ולצחוק אתו וגם להיות אמיתיים לידו. הדרישות המרובות יוצרות אתגר גדול לכל מערכת יחסים זוגית. זוגות רבים פונים לטיפול זוגי כי הם מרגישים ששגרת החיים שוחקת ושהקרבה ואהבה שהרגישו בעבר הפכה למציאות יומיומית שהם רוצים לשנות. יש גם זוגות שפונים לטיפול מסיבות ממוקדות יותר, כמו למשל פערים הקשורים בין השאר, בכסף, מין, הורות ומערכת יחסים עם המשפחה הרחבה. בעזרת המטפל הזוגי בני הזוג מנהלים שיחות משמעותיות ולומדים להבין מה מפריע להם באמת, ומגלים שלעתים מחלוקת סביב נושא מסוים קשורה לדבר אחר, עמוק וסמוי מן העין. הטיפול זוגי מאפשר לבני הזוג להתמודד עם בעיות שקודם לכן נראו לא פתירות והעצימו את המתח ופגעו בקשר.
לצד החשיבות בהבנת סיבת הקונפליקט הזוגי, חשובה לא פחות צורת השיח – כיצד מדברים האחד לשני. האם בני הזוג מדברים אחד עם השני באופן שמקדם תקשורת, מקרב ולא מרחיק או מייד כשמתחילים לדבר על משהו חשוב מרגישים שיש הסלמה או ריחוק. זוגות פונים לטיפול כאשר הם מרגישים שאי אפשר לדבר אחד עם השני באופן מועיל וכל מריבה קטנה הופכת ל"סיוט מתמשך".
בפגישות משתפים בני הזוג בנושאים שמטרידים אותם ולומדים דרכים יעילות יותר לדבר על מה שמפריע, כאשר לפעמים חשוב גם לדעת מתי להפסיק לדבר בזמן, וללמוד איך להתמודד עם רגשות עוצמתיים. מהר מאוד זוגות מגלים שלא חשוב רק על מה רבים אלא גם איך מתמודדים עם הפערים והקונפליקטים ביניהם. במפגשים לומדים לדבר אחד עם השני בצורה כנה ופתוחה, לומדים מה אפשר לשנות, מה צריך לקבל אחד בשני ועם מה צריך להשלים ולקבל כמו שהוא.
בטיפול זוגי מוצלח בני הזוג לומדים ביחד איך שומרים קשר שמצד אחד מספק ביטחון קרבה, מחויבות וקביעות ומצד שני איך שומרים על חידוש, על חופש והריגוש. במילים אחרות, איך שומרים על רומנטיקה ותשוקה במערכת יחסים מחייבת, איך מתמודדים עם פערים ואיך משלימים איתם.